Selvbruner

Selvbruner er et produkt, der kan farve de yderste cellelag i huden. Dermed opnår du en fin kulør, uden det store besvær. De yderste hudceller dør og falder af, hvorfor selvbruneren gradvist vil forsvinde med tiden.

I dag kan du finde selvbruner i mange forskellige varianter, som adskiller sig på mange punkter. Derfor handler det om at vælge, hvad man selv foretrækker at bruge. Du kan blandt andet vælge mellem både selvbruner spray og selvbruner mousse.

Derudover er det bl.a. også muligt at finde selvbruner med guideline. Det vil sige, at der er farve i selve produktet, så du har lettere ved at se, hvor du er kommet til, når du bruger det. Det er en fordel, da det medfører, at du får betydeligt lettere ved at ramme alle områder.

Ligeledes er det vigtigt at understrege, at det ikke er alle selvbrunerprodukter, der egner sig til brug på hele kroppen. Der findes nemlig selvbruner ansigt, der kun egner sig til at blive brugt i ansigtet. Dette skal du derfor også være opmærksom på, når du vælger.

Hvordan bruger man selvbruner?

Har du prøvet at bruge selvbruner før? Men oplever du gang på gang, at det bliver skjoldet eller stribet? I så fald er der heldigvis råd for, hvordan du fremadrettet undgår dette, når du bruger selvbruner.

Det handler hovedsageligt om, at du skal forberede huden bedst muligt, da det ellers er vanskeligt at få den til at blive jævn. Det anbefales derfor, at du altid skrubber huden godt dagen før brug af selvbruner. På denne måde får du nemlig fjernet døde og tørre hudceller, som kan skabe misfarvninger.

Inden selvbruneren bliver påført, er det også vigtigt at sikre, at huden er godt fugtet. Her skal man særligt være opmærksom på områder, der ofte er tørre, hvilket omfatter bl.a. albuer, knæ, hæle og knoer.

Sørger man ikke for, at huden er blevet fugtet inden brug, vil den tage ekstra imod farve på de områder, hvor huden er tør. Det kan lyde som en fordel, men det er ikke tilfældet, da det vil resultere i mørke pletter på disse steder.

Af denne årsag er det også vigtigt, at du sørger for at benytte en fugtighedscreme, inden du påfører selvbruner. Denne creme skal du lade virke, før du går i gang med selvbruneren. Derfor skal du ikke påføre begge dele lige efter hinanden, hvis du vil have det bedst mulige resultat.

Hvornår aftager farven igen?

Selvom du gør alt, hvad du kan for at holde på farven, vil den aftage igen. Ofte aftager den i løbet af et par dage, hvorfor du er nødt til at påføre et nyt lag selvbruner på dette tidspunkt, hvis du har et ønske om at opretholde din kulør.

Der er intet i vejen med at bruge selvbruner, hvis blot du sørger for at pleje din hud med fugtighedscreme mv. Du skal derfor ikke være bekymret for, at det er noget, der skader din hud – af denne grund kan du også sagens gøre brug af selvbruner gravid, hvis det ønskes.